Dan planeta Zemlje obilježen u Slavonskom Brodu

Mladen Sudar, naš kandidat na koalicijskoj listi za Europski parlament, upozorio je da se prekogranično zagađenje mora rješavati preko institucija Europske unije 

Na Dan planeta Zemlje, 22. travnja, koalicija ORaH-a, Nove ljevice i političke platforme Možemo! predstavila je svoj program i kandidate u Slavonskom Brodu. Naš Mladen Sudar, dugogodišnji brodski borac protiv zagađenja zraka i jedan od kandidata ORaH-a na koalicijskoj listi za Europski parlament, upozorio je da se prekogranično zagađenje mora rješavati preko Europskog parlamenta i Europske komisije te dodao da je potrebno iskoristiti europske fondove za prekogranični zeleni razvoj s Bosanskim Brodom.

Nositelj koalicijske liste, Tomislav Tomašević iz političke platforme Možemo!, i Rada Borić iz Nove ljevice najavili su da će se u Europskom parlamentu boriti protiv klimatskih promjena i poticati tranziciju s fosilnih na obnovljive izvore energije koju bi financirale korporacije putem posebnih poreza. Posebno su upozorili da bez ograničavanja emisija stakleničkih plinova po stanovniku i potpune transformacije u proizvodnji i potrošnji hrane, energije i svih proizvoda idemo prema klimatskom kolapsu.

Iz Slavonskog Broda je Mima Simić krenula na petotjedno putovanje biciklom po Hrvatskoj u sklopu kojeg će razgovarati s građanima i skupljati od njih pitanja i prijedloge.