the planet's most exquisite watchmaking technique is protected luxury replica watches wellreplicas.to.

Europski parlament zahtijeva ambicioznije djelovanje država članica kako bi spriječili klimatsku katastrofu

Europski parlament sada oglašava alarm te poziva vlade država članica na podizanje klimatskih ciljeva za 2030. godinu na 55% smanjenja emisija CO2.

Zastupnici Europskog parlamenta su danas na plenarnoj sjednici, te uoči UN summita o klimatskim promjenama COP24 koji će se održati u Katowicama (Poljska) u prosincu, odlučili pozvati nacionalne vlade država članica i Europsku komisiju na poštivanje upozorenja nedavnog izvješća Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC), odnosno na povećavanje ambicija smanjivanja CO2 emisija s 40% na 55% do 2030. godine u usporedbi s razinama iz 1990. godine. 

“Nakon IPCC-ovog izvještaja, Europski parlament sada oglašava alarm te poziva vlade država članica na podizanje klimatskih ciljeva za 2030. godinu na 55% smanjenja emisija CO2. Današnje glasovanje je jasna kritika trenutne klimatske politike te jasan poziv na ovlašteno djelovanje ministara okoliša i Europske komisije. Naši trenutni klimatski ciljevi nisu dovoljni za postizanje ciljeva dogovorenih u Parizu. Europski doprinos borbi protiv klimatskog kolapsa mora biti puno veći.

Komisija mora preuzeti ovaj zahtjev te ga implementirati u svoju Strategiju za dugoročno smanjenje emisija stakleničkih plinova u Europskoj unijikoja će biti predstavljena nešto prije samog klimatskog summita u Katowicama. Kao jedan od najjačih ekonomskih igrača, EU mora odigrati glavnu ulogu u klimatskim pregovorima te ne smije biti zadovoljna s tek malenim koracima koji presporo vode prema zaštiti klime”, poručuje Klub zastupnika Zelenih/ESS-a Europskog parlamenta.