the planet's most exquisite watchmaking technique is protected luxury replica watches wellreplicas.to.

Globalna rješenja primjenjiva su u Slavonskom Brodu

Ideje predstavljene na izložbi Europske zelene stranke za oporavak našeg kontinenta od posljedica covid pandemije primjenjive su i na lokalnoj razini, počevši od skraćivanja lanaca opskrbe hranom pa do digitalizacije poslovanja i posebno javne uprave. rekao je Mladen Sudar, predsjednik ogranka u Slavonskom Brodu i koordinator za Brodsko-posavsku županiju.

Putujuća izložba Europske zelene stranke „Put za Europu – Izgradimo bolju sutrašnjicu”, u kojoj su predstavljene mogućnosti oporavka EU nakon krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, predstavljena je u Slavonskom Brodu u subotu. Turneju izložbe po Hrvatskoj organizira Zelena alternativa – ORaH, jedina članica Europske zelene stranke iz Hrvatske. Rješenja izložbe predstavili su predsjednik Zelene alternative – ORaH-a Zorislav Antun Petrović i Mladen Sudar, predsjednik ogranka u Slavonskom Brodu i koordinator za Brodsko-posavsku županiju.

Izložba je rezultat promišljanja zelenih stranki iz cijele Europe koje su nastojale ponuditi rješenja za lakše prevladavanje posljedica trenutne krize uzrokovane COVID-om, istaknuo je Petrović i dodao da se plan temelji na zelenoj i socijalnoj osnovi. Plan predviđa cijeli niz konkretnih mjera, počevši od zaokreta prema obnovljivim izvorima energije pa do redefiniranja sustava zdravstene zaštite, pri čemu je konačni cilj osigurati veću otpornosti europskih društava na buduće krize i da zamah tranziciji prema zelenijem i pravednijem svijetu za buduće generacije, zaključio je Petrović.

Sudar je podsjetio da je u planu i cijeli niz rješenja koja su apsolutno primjenjiva i na lokalnoj razini, počevši od skraćivanja lanaca opskrbe hranom pa do digitalizacije poslovanja i posebno javne uprave. Samo digitalizacijom javne uprave može se smanjiti troškove poslovanja na razinu koja će Brod učiniti atraktivnim za potencijalne ulagače. Ocijenio je da je jedna od glavnih kočnica razvoja Broda manjak suradnje između različitih političkih opcija koje upravljaju gradom i županijom te najavio da će Zelena alternativa ORaH nastojati graditi mostove i povezivati sve kojima je stalo do dobrobiti Slavonije. „Mi kao Zeleni smo tu i želimo s kvalitetnim ljudima koje mi okupljamo kojima je cilj razvoj lokalne sredine pomoći tako da budemo most između tih različitih strana koje se međusobno sukobljavaju i zanemaruju interese građana”, zaključio je Sudar.

Iduće odredište je Osijek, gdje će izložba biti postavljena na Trgu slobode u ponedjeljak.