ORaH svakako izlazi na izbore

Predsjedništvo ORaH-a odlučilo je da stranka svakako izlazi na parlamentarne izbore i odredilo tim za pregovore o potencijalnim koalicijama

ORaH svakako izlazi na izbore za Hrvatski sabor, bilo samostalno bilo u koaliciji, pri čemu će se prvo razgovarati s partnerima koalicije formirane za izbore za Europski parlament 2019. godine, odlučeno je na sjednici predsjedništva održanoj u petak. Predsjednik Zorislav Antun Petrović imenovan je na čelo tima koji će čim prije kontaktirati stranke Možemo i Nova ljevica s kojima je ORaH nastupio na Europskim izborima.

Na sjednici je glavni tajnik Hrvoje Dominić predstavio član/ica/ovi/ma predsjedništva istraživanje provedeno među članovima ORaH-a koje je pokazalo da su najprihvatljiviji koalicijski partneri upravo Možemo i Nova ljevica, nakon njih slijede Akcija mladih, Laburisti i HSS, dok su apsolutno neprihvatljivi partneri HDZ i stranka Milan Bandić 365.

Temeljna načela u vođenju pregovora bit će programska kompatibilnost, pri čemu će se posebna pažnja obratiti na mogućnost dugoročne suradnje sa strankama koje su programski progresivne i imaju zelene elemente u svojim politikama.