Osniva se organizacija mladih ORaH-a

Prva akcija – potpora pokretu „Petkom za budućnost“

Dora Margarita Laškarin i Mihael Peklar, povjerenici za osnivanje organizacije mladih ORaH-a, sudjelovali su zajedno s više od tisuću drugih sudionika koji su se pridružili globalnom pokretu "Petkom za budućnost" u sklopu kojega se u petak u više od 2000 gradova svijeta održao prosvjed učenika. Na Europskom trgu u Zagrebu okupili su se učenici iz više zagrebačkih srednjih škola  transparentima na hrvatskom i engleskom jeziku koji su nosili poruke za zaustavljanje klimatskih promjena, poput: "Opravdani razlog za neopravdani sat", "Ne postoji planet B", "Klima nam se klima", "What I stand for is what I stand on" ili "Hoćemo promjene".

Povorka je ubrzo nakon okupljanja prosvjednika s Europskog trga krenula na Markov trg i izazvala pozornost građana, nakratko zaustavivši i tramvajski promet na Trgu bana Jelačića. „Vjerujemo da smo sistemu koji se ponaša kao da klimatske promjene ne postoje pokazali da to nije tako“, zaključio je ORaH-ov dvojac po završetku prosvjeda.

Dora Margarita i Mihael će pokrenuti organizaciju mladih ORaH-a koja će postati članicom Federacije mladih europskih zelenih (Federation of Young European Greens).