Uskoro ponovo kreće Gospodarski forum

U sklopu priprema za ponovno pokretanje Gospodarskog foruma organizirano je predavanj Mladena Fogeca, predsjednika Vijeća stranih ulagača

U sklopu priprema za ponovno pokretanje Gospodarskog foruma ORaH-a članovi inicijativnog odbora ugostili su Mladena Fogeca,predsjednik Vijeća stranih ulagača, koji je u kratkom izlaganju iznio najčešće probleme za ulaganje u našoj zemlji. Vijeće okuplja kompanije u Hrvatskoj u kojima je i inozemni kapital, a cilj mu je poboljšati investicijsku klimu u Hrvatskoj te stvoriti povoljnije poslovno okruženje. Usprkos ogromnom doprinosu inozemnih ulagača hrvatskom gospodarstvu oni se vrlo često susreću s brojnim poteškoćama, među kojima se mnoge ne mogu racionalno objasniti. Vijeće stranih ulagača objavit će početkom iduće godine novo izdanje Bijele knjige, publikacije u kojoj vijeća stranih ulagača ukazuju na prostor za unapređenje uvjeta poslovanja i razvoja.

Pripreme za ponovno pokretanje Gospodarskog foruma su pri kraju i tijekom idućih nekoliko tjedana održat će se osnivački sastanak. Cilj je omogućiti članovima zainteresiranim za gospodarski razvoj naše zemlje da imaju mjesto gdje će s drugim članovima, simpatizerima ORaH-a i stručnjacima moći kroz dijalog definirati rješenja koja će osigurati preduvjete za održivi razvoj naše zemlje.