Vlada ima povijesnu priliku ispraviti nepravdu prema prosvjetarima, bez kojih niti jedno društvo nema budućnosti

U ponedjeljak 25. studenog, u 12:05, treba što masovnije podržati prosvjed „Hrvatska mora bolje” na središnjem zagrebačkom trgu kako bi se Vladu podsjetilo da je njena zadaća osigurati pravedne i vjerodostojne plaće u sustavu javne uprave 

Nakon što je Vladi trebalo mjesec dana od početka štrajka u školama da s predstavnicima dijela prosvjetnih sindikata u štrajku konačno počne razgovarati treba se nadati da neće biti propuštena priliku za postavljanje jasnog i preglednog sustava rashoda plaća u javnom sektoru. Ujedno treba iskoristiti priliku za postavljanje sustava stimulacije i nagrađivanja koji će omogućiti da se ne samo u obrazovanju već i u cijelom javnom i državnom sektoru konačno uvedu kriteriji izvrsnosti.

U ponedjeljak 25. studenog, u 12:05, treba što masovnije podržati prosvjed „Hrvatska mora bolje” na središnjem zagrebačkom trgu kako bi se Vladu podsjetilo da je njena zadaća osigurati pravedne i vjerodostojne plaće u sustavu javne uprave. Neprihvatljivo je da u nekim resorima javne uprave stručna sprema vrijedi više nego u drugima, a posebno je neprihvatljivo da su u resoru obrazovanja, jednom od ključnih za razvoj i napredak naše zemlje, primanja u odnosu na razinu obrazovanja među najnižima.

Sektor prosvjete je potplaćen u odnosu na druge zaposlenike u javnom sektoru, posebno u odnosu na državne službe, i trenutno stanje je neodrživo. Vlada bi trebala iskoristiti priliku i energiju unutar sustava obrazovanja kako bi postavila sustav na zdrave noge i utvrdila pravedne koeficijente i pravedan sustav nagrađivanja i napredovanja u prosvjeti i obrazovanju. Bez zadovoljnih i pravedno nagrađenih učitelja, nastavnika i profesora, i kvalitetnog sustava obrazovanja niti jedno društvo nema budućnosti.