the planet's most exquisite watchmaking technique is protected luxury replica watches wellreplicas.to.

Zelena izložba krenula iz Zaboka na turneju po Hrvatskoj

Logična početna točka za start hrvatske turneje izložbe 'Put za Europu – Izgradimo bolju sutrašnjicu' bilo je Zagorje zelene, točnije, Zabok, gdje je postavljena izložba u suradnji s inicijativom Zagorje skupa s kojom se planira suradnja na lokalnim izborima - izložba Europske zelene stranke bit će postavljena u svim većim gradovima Hrvatske

Zabok - Zelena alternativa - ORaH (Održivi razvoj Hrvatske) postavila je putujuću izložbu 'Put za Europu – Izgradimo bolju sutrašnjicu' Europske zelene stranke, u kojoj su predstavljene mogućnosti oporavka EU nakon krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, u Zaboku u ponedjeljak. Ovo je prva stanica turneje u kojoj planiramo obići sve veće gradove u Hrvatskoj i ponuditi konkretna rješenja kako se vratiti na staro normalno i spriječiti ovakve situacije, istaknuo je na otvaranju izložbe Zorislav Antun Petrović, predsjednik Zelene alternative – ORaH, jedine članice Europske zelene stranke iz Hrvatske.

Izložbom se želi predstaviti plan koji su članice Europske zelene stranke diljem Europe, pa tako i Zelene alternative - ORaH, zajedno definirale kako bi se prevladalo trenutnu krizu. Plan se temelji na zelenoj i socijalnoj osnovi i predviđa cijeli niz konkretnih mjera, počevši od zaokreta prema obnovljivim izvorima energije pa do redefiniranja sustava zdravstene zaštite, pri čemu je konačni cilj osigurati veću otpornosti europskih društava na buduće krize i da zamah tranziciji prema zelenijem i pravednijem svijetu za buduće generacije.

Na otvorenju će govorio i Krešimir Končevski, partner Zelene alternative – ORaH-a, u provođenju zelenih politika, uz čiju pomoć je realizirano postavljanje izložbe u Zaboku. Končevski je istaknuo da zelene politike nemaju alternativu te dodao da će inicijativa Zagorje skupa u svoje aktivnosti maksimalno integrirati prijateljski odnos prema okolišu kako bi svoj kraj sačuvali te sve ostale aktivnosti uskladili sa održivim odnosom prema prirodi. Zagorje čiji image je zelen ne može si dozvoliti da mu ekologija bude sporedna stvar, zaključio je Končevski.

Petrović je zaključno podsjetio da će se u četvrtak i petak,  10. i 11. prosinca, održati sjednica Europskog vijeća na kojoj će se odlučivati o ciljevima Europskog klimatskog zakona, koji su trenutno po mišljenju zelenih nedovoljno ambiciozni i predviđaju smanjenje emisije stakleničkih plinova u EU za najmanje 40 posto do 2030. u usporedbi s razinama iz 1990. Europski zeleni smatraju da se taj postotak treba povećati na 65 posto jer se u suprotnom drugi svjetski čelnici neće pomaknuti s mjesta. Kako bi se postigao taj cilj europski zeleni su pokrenuli i online peticiju koja se može potpisati na www.orah.hr i na https://www.tilt.green/hr/climatelaw .